Så danser vi

"The Bump"


       Lena's 15 års fødselsdag, 5. marts 1977

Det var rigtig godt, at det var en lørdag, hun fyldte år, så der kunne holdes fest i den store stue i Hindevad på den rigtige dag. 

Som sædvanlig skulle en masse ting forberedes. Dagen før tog en hel flok ud i Rosengårdcentret, hvor de skulle finde en bestemt plade til Lena, som hun skulle have i fødselsdagsgave fra Jan. Det var en LP med den engelske gruppe "Shabby Tiger". Lena var vild med numre som "Slow Down", "Devil Rides Tonight" og "Little Miss Heartbeat", og de var alle 3 på den LP.

Nå ja, så skulle de da også lige hilse på Anne, som arbejdede ved bageren i centret... der står ganske vist i natposten nr. 26 fra ugen efter festen, at Erik håbede på, at kunne se Anne strippe derude... det lykkedes vist ikke - så havde det nok stået med større bogstaver.

Om lørdagen skulle der stilles musik op, så der kunne danses disco lørdag aften på selve fødselsdagen. Steen skulle lægge musikanlæg til, som skulle kobles på Jans pladespiller.

Inden det nogensinde blev flyttet til Hindevad, havde Jan nået at tabe den ene af Steens store højttalere, som så måtte repareres hastigt igen, imens Steen kunne mange gode gloser omkring Jans evner som flyttemand ... ja det startede altså allerede dengang - i 1977.
Flere gaver skulle købes lørdag formiddag, på trods af de fleste havde været på Hårslev Kro fredag aften og til langt ud på natten inden de faldt til ro. Erik og Jan fandt frem til et spejl, i rigtig 70'er stil af træ med et rundt spejl i den ene side og små hylder i den anden. Derudover endnu 2 LPer.

Gæsterne dukkede op lørdag aften og ifølge bladet fra dengang skulle spisningen bestå af ca 40 forskellige ting blandet sammen efter Lenas ordre, og der var højt humør ved bordet.

Pia havde sin nye fyr Hans Kurt med. Han havde store evner i kunsten at tale med køleskabe og motorcykler. Pia med det vidunderlige grin var også at høre af og til.

Der blev så arbejdet på Jans værelse med at få en båndoptager sat til med bånd osv. og smuglet ind i stuen, så man kunne få fanget lidt af stemningen - dette bånd eksisterer fortsat og er overspillet på PC, så det nu eksisterer som Mp3 fil - ca et kvarters optagelse fra fødselsdagen med grin, små interviews m.m..

Man hører bl.a. når der danses bump, endda til den rigtige plade "The Bump" men gruppen "Kenny"... den fandtes også i en version med "Bay City Rollers". Derudover spilledes "You Are My Love" med gruppen "Liverpool Expres" samt ikke mindst "That's Rock'n roll" med "Eric Carmen".


Erik og Jan gav den naturligvis som DJ's på skift, så kunne der øves på "talentet", inden de stod bag mikronen på Hårslev Kro, hvor de også var DJ's.

Man hører i øvrigt også Henrik og Inge Dorte på båndet snakke om børnebidrag, Jytte og Jette snakke om badminton og ketchere som bruges til at slå hinanden over næsen med. Jørgen forsøger at finde ud af, om der i det hele taget optages, Peter ligeså, imens Steen leder efter billeder og naturligvis sin majspibe og tobak.

Lena høres naturligvis også, oftest grinende, når hun og ikke mindst Inge Dorte og Ella finder på nye numre, såvel på dansegulvet som ved bordet.
De unge par forsvandt af og til ind i værelserne, ned i kælderen og udenfor, som unge par jo gør. Lena kom sammen med Erik, men de havde ikke tid til numre, da Lena holdt fest og Erik var DJ. Til gengæld kunne såvel Inge Dorte/Tom som Ella/Carl tit findes på mørke steder.

Anne havde besluttet sig til at hun ville være fuld, og hun bad Lena og Hans Kurt om at hjælpe hende med den opgave... det lykkedes vist rimeligt godt, i hvert fald følte hun trang til at skulle kysse Erik - hvilket Lena hævnede med Hans Kurt... hvorpå Pia så ville bytte glansbilleder med Jan... eller hvad det nu var... Hvilken kædereaktion... det betød som oftest dog ikke det store.

Nogle oplysninger må dog siges at være lidt uklare. Det forklares ikke, hvorfor Jan kl. 8.30 søndag morgen vækkes af, at få Annes fod op i hovedet... Ej heller hvorfor Peter især minder om Marty Feldman efter midnat og efter rigelig indtagelse af spiritus.

Det fremgår heller ikke helt præcis på hvilket tidspunkt i ugens løb, at Anne skiftede Steen ud med Peter - men det var efter festen, og efter det med foden i hovedet på Jan...

Og hvad lå der egentlig bag, når Erik i sin persontest i samme blad, Natposten nr. 26 angiver, at hans bedste feriested er Jans seng... Der må have foregået meget der..... Det skal dog retfærdigvis tilføjes, at der fra redaktionens side er tilføjet teksten "med Lena".....

Hvad var det i øvrigt for en Heidi, som hele 5 af fyrene konkurrerede om at score på Hårslev Kro i ugerne lige op til festen? Det lykkedes tydeligvis ingen af dem... forståeligt nok i øvrigt, hun har vel troet at de alle ville have hende på en gang?

Der vil komme flere gode fortællinger fra de gamle Natposten blade. Sådan lidt hen ad vejen altså. Hold øje med hjemmesiden, så står der på forsiden, hvad der opdateres med...

Lena og Ella et par år før de fyldte 15

Nyeste kommentarer

31.10 | 09:36

Jeg har læst jeres indlæg de er fantastiske. Men hvad er der sket med de ...

30.07 | 17:24

Den leader Jeg også efter Mener den hedder jammer pg jag men Jeg kan i...

21.03 | 16:47

Marius Jensens kone hed Marie Andersine Klivager, datter af Anders ...

23.10 | 05:40

skønne knallert, bare man dog kunne købe en sådan