Natpostens første år

1976 - 1978

Hårslev Kro tiden

Natposten så for første gang dagens lys i februar 1976. Det var rent gas og sort, grov humor - selv i Natpostens regi. Det skulle lige rettes til i de følgende numre, og efterhånden blev det mere til reportage fra aktuelle begivenheder, som vi kender det fra de senere udgivelser.

Hen mod slutningen af 1976 nærmest eksploderede antallet af bekendte, og dermed kommende læsere af Natposten, så faktisk først der, begyndte bladet at blive skrevet på maskine, i stedet for de håndskrevne tidligere numre.

Du kan se en kopi af bagsiden på Nr. 16 af bladet. Her blev for første gang omtalt kendte personer som Erik Nielsen, Carl Rasmussen, Susanne Christensen m.fl. Naturligvis sammen med de på den tid aktuelle kærester. Det skiftede jo en del for de forskellige på de tider. Svært for selv Natposten at følge med i.

Det blev dog indledningen til et særdeles travlt 1977, hvor bladet udkom hver uge, og hvor mere end 200 forskellige mennesker nåede at blive omtalt, nogle mere end andre...

Naturligvis stod vi 3 Hesteng's, Lena, Jytte og jeg selv først for skud, selv om mange læsere ofte mente, at redaktøren beskyttede sig selv, så de værste skarnsstreger om ham ikke nåede bladet, modsat hvis en af de øvrige lavede noget, ja så var forsiden klar... gad vide om de havde ret?

Jeg vil her på denne hjemmeside finde nogle af de gamle historier frem, pudse støvet af dem og bringe dem nok en gang. Bare rolig, de aller værste er sikkert for slemme at offentliggøre - så bliver siden bare lukket af min webmaster...

God fornøjelse
Jan Hesteng

Hvor skal man dog ende og begynde her. Der var gang i sagerne, og Natposten udkom hver uge. 


Ud over at berette om nytårsaften 1976-77, startede vi op med første besøg på Hårslev Kro det år, selfølgelig den førstkomne fredag i det nye år. Her var Erik, Lena, Polle, Jørgen og Jan blandt de første, naturligvis. Erik havde dog taget en veninde med fra Særslev, nemlig Pia.

Polle havde også en bekendt med, nemlig Peter fra Harndrup, og inden man så sig om havde et nyt par set dagens lys... Via lidt omveje måske.

Lena aftalte ugen efter med Peter, at han skulle møde vi andre ved kirken. Desværre mente hun Særslev Kirke, og Peter holdt i Hårslev, indtil det gik op for ham, at noget var galt.

Da han kom til Særslev faldt Pia for alvor for ham, og så fik de hinanden i enden - i nogle uger i hvert fald. Forhold holdt ikke længe på den tid. Selv Natposten havde svært ved at følge med, på trods af udgivelse hver uge.

Ella og Carl var også på kroen, og ligeså Inge Dorte og Tom. Der blev danset i den helt store stil, og i baren kostede øl en rund tier. Det afhang lidt af, hvem der stod i baren - og det fandt vi jo hurtigt ud af... hvis en af bartenderne havde fået lidt rigeligt, så faldt øllet til 7 kroner...
 
I krostuen ved siden af kunne man ud over at spille flipperspil og på en enarmede, også købe suppe. Carl husker stadig dengang, hvor han måtte betale, da Polle, Jan og Jørgen var smuttet.

Til gengæld var der fri entre, man kom som man stod og gik, jo der var tydeligvis forskel på "Hårslev Kro" og "Diskotek Tordenskjold" samt "Atlantic" i Odense.

Når kroen lukkede kl. 02.00 om natten, var man ikke nødvendigvis færdige med at feste. I Bogense var der åbent til kl. 05.00 i "Fredskoven". Det blev til mange besøg der også. Ikke alle var lige vågne næste morgen.

Til sidst var der så rundstykker og kaffe som regel enten i Hindevad hos Hesteng'erne eller hos Jørgen i Hårslev. Nogle gange endte vi i Harndrup hos enten Finn eller Peter. De ekstra friske tog med til Odense hen ad morgenen, hvor det så blev hos Steen.

Biler var vel ikke specielt bygget til flere end 4-5 personer dengang heller. Men ifølge de gamle reportager her på Natposten, så var der ofte 7, 8 eller sågar 9 personer i en alm. personbil, som redaktørens Ford Escort, eller Jørgens Opel Rekord P2. Det kreb lidt med at presse ret meget mere end 6 personer ind i Henriks Morris Mascot.

Ja... siden her opdateres lidt hen ad vejen... Der vil blive dykket lidt ned i de gamle historier, hvor nogle af dem vil blive genfortalt i den originale udgave direkte fra bladene.

Alle udgaver af Natposten, helt tilbage til nr. 1 findes her på redaktionen... nå ja, der mangler vist lige 2 af dem, men ellers er fra lige nr. 1 i 1976 til nr. 147, udsendt i 1996. Der blev dog lavet et specielt nummer i forb. med Jyttes 40 års fødselsdag i 2004.

Det er således også muligt for jer læsere fra de gamle tider, at spørge, hvis der er noget I vil have svar på fra de gamle blade, så skal det nok blive gravet frem igen.

Det vil såmænd være muligt at scanne bladet ind og sende det, hvis det skulle være (nok ikke lige den komplette serie...)

Nå ja... måske det var idé en skønne dag, hvis man ikke vidste, hvad man skulle lave... så at scanne samtlige Natpostblade ind? Noget med... 148 blade á 4-16 sider... ca. 950 sider... ok det varer vist lige lidt endnu...

See you later

Allerede i august 1977 rundede vi de første 50 numre af Natposten. Her forsiden af jubilæumsnummeret med afstemning om bedste drenge.

Nyeste kommentarer

31.10 | 09:36

Jeg har læst jeres indlæg de er fantastiske. Men hvad er der sket med de ...

30.07 | 17:24

Den leader Jeg også efter Mener den hedder jammer pg jag men Jeg kan i...

21.03 | 16:47

Marius Jensens kone hed Marie Andersine Klivager, datter af Anders ...

23.10 | 05:40

skønne knallert, bare man dog kunne købe en sådan