Assensvej

Her starter vi på Assensvejen, hvor vi drejer fra Rugårdsvej.

Første hus ligger så til venstre. Det er nærmest en 4 længet gård, hvor Viggo boede sammen med Marie. Efter hendes død boede han der mange år efter, og indrettede sig i den ene ende af huset, imens det hele blev istandsat og vist nok lejet ud, er ikke helt sikker. Skoven over for huset og op ad bakken kaldtes da også Marie Madsens skov.

Dernæste kom Rødegårdsvej som sidevej til venstre, den lille vej er omtalt andetsteds under eget navn.

Så næste hus vi møder på Assensvej er et pænt lille parcelhus ud til vejen, hvor lille Hans Carl boede. Han var også ofte med til sammenkomster hos os.

Ved siden Hans Carls hus gik en indkørsel ned til Lille Rønnemose, som lå nede bagved. Der boede Lauritz og hans familie. Jeg husker pt ikke navnene på hans kone og børnene, men det skal vi da nok finde ud af.
Han omkom tragisk kort efter vores gård var brændt, da han skulle hente noget ud fra en rum, og loftet styrtede ned over ham.
Der flyttede nye ind på Lille Rønnemose 1968-69, hvor vi legede med børnene der også, men jeg husker desværre kun John derovre fra. Der var en pige også, måske flere, men kan ikke huske deres navne...

Tilbage på Assensvejen fortsætter vi, og møder nu det første hus på højre hånd, et stråtækt bindingsværkhus, hvor Holger og Bodil boede en overgang. De fik tvillingerne Jan og Lene og flyttede til Gamby Station i starten af 70'erne. Holger kørte som chauffør hos Carl Rasmussen.

Næsten overfor, altså igen på venstre side boede Harry og Johanne. Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt huske, om der var børn i hjemmet. Det tjekker vi...

Det næste hus, igen på venstre side, lå lidt tilbage fra vejen, og der boede Flarup, som ofte kom hos os. Husker blandt andet af mine forældre var til fødselsdag hos ham, hvilket oftest foregik på Hindevad Kro. Det kunne man så også uden den store udskrivning til en kop kaffe og lidt kage en almindelig aften.
Husmandsstedet er siden renoveret totalt, og er nærmest ikke til at genkende, hvis man ikke lige ved, hvor det ligger.

Vi skal her retfærdigvis sige, at der engang lå et lille rødt hus, lige inden vi drejede ned mod Flarup. Der boede en ungkarl ved navn Knud for mange år siden. Huset er nu revet ned, muligvis brændt på et tidspunkt.

Videre på Assensvej, kunne man få meter efter atter dreje til venstre ned af endnu en indkørsel. Den gik op til et ældre hus, som tilhørte Hakon. Der tog vi bl.a. hen, når vi skulle have vores kaniner til en hankanin - det var han leveringsdygtig i.
Ligesom Flarups hus er dette hus kraftigt renoveret siden 70'erne.

Længere fremme af Assensvej støder vi på lidt bebyggelse igen. Det er "Kongsdal", som har en meget flot parklignende have, som man kan komme og se. Det er Vagn og Kirstine, som bor her. Førhen hed huset "Nybo", og det var Ida og Anders, som boede der dengang.

Vagn kommer egentlig fra den næste ejendom, men blev gift med datteren fra huset på den anden side af vejen, som hedder "Helsingør". Tilbage sidst i 70'erne boede Kirstines bror Johannes i ejendommen.

Lige efter sidevejen dukker huset "Jægersborghus" op. Her boede Johanne og Heinrich førhen. Dem snakkede jeg også af og til med førhen. Jeg havde blandt andet avisrute på et tidspunkt, hvor jeg fik en snak med ham ind imellem.

Længere fremme ligger "Skovled". Jeg har ikke navne på dem, som boede i det hus, det kommer måske senere. Mange navne er jo dukket op hen ad vejen, hvis man kan sige det på den måde...

Så er vi næsten nået Padesø Kirke. Længere ud kan vi vist ikke kalde det Hindevad... måske endda optimistisk at køre så langt, men vi kendte trods alt nogle stykker derude også - på sidevejene "Lerbæk" og "Lågevej"... Det opdaterer jeg lige lidt senere, når jeg har styr på navnene der.

Stor tak til Anders for sin assistance til manglende navne på denne vej.

Nyeste kommentarer

31.10 | 09:36

Jeg har læst jeres indlæg de er fantastiske. Men hvad er der sket med de ...

30.07 | 17:24

Den leader Jeg også efter Mener den hedder jammer pg jag men Jeg kan i...

21.03 | 16:47

Marius Jensens kone hed Marie Andersine Klivager, datter af Anders ...

23.10 | 05:40

skønne knallert, bare man dog kunne købe en sådan