Hindevads indbyggere i 60´er og 70´erne

Nellerudgyden

Første på Nellerudgyden til højre er meget passende den store gård "Nellerud", hvor Hans Juel var gårdejeren/proprietæren. Hans kone hed Bodil, og børnene hed Kirsten og Carl Christian.
Vi børn kom forbi en gang imellem, ikke mindst sammen med Poul Erling, da hans far var fodermester på Nellerud gennem rigtig mange år.

På modsat side et stykke fremme ligger næste gård "Lille Nellerud". Der boede Peter og Mary med børnene Asta, Else, Vera, Anna og Gynther.

Jeg har pt ikke oplysninger på det næste hus på samme side, lige før vejen mødes med grusvejen "Hannover" som løb mellem Assens Landevejen og Nellerudgyden.

Derefter kommer endnu et hus på venstre side, det er hos Jørgen og Elsemarie samt deres børn Claus og Heidi. De kom fra Haugård, som vi møder straks efter via en lang indkørsel.
Jørgen så vi også på vores gård, da han kom med vores fælles BM Volvo mejetærsker. Det var såmænd blot en 8 fods maskine, men den fungerede udmærket til de 2 landbrug, selv om det jo krævede lidt tid at komme gennem markerne.
Claus, sønnen, var frygtet hos mine søskende, da han morede sig med at klippe håret af deres dukker, når han kom på besøg. Det har han da syntes var ganske morsomt...

Så når vi ad en lang grusvej ned til Haugård. Her boede Anker og Olga. Jeg kom af og til på den gård, ligesom de kom hos os på vores gård.
Dengang i 60'erne kørte Anker rundt i en stor gammel Opel Kaptajn, vist nok fra 40'erne. Den endte sidenhen på jordbærmarken over for Jørgen og Elsemaries hus, hvor vi sad og spiste madpakker midt på jordbær-pluknings-dagen.
Tilsyneladende havde jeg et talent til at kunne skelne hankatte og hunkatte fra hinanden når de var ganske små, hvordan husker jeg ikke, men jeg blev sommetider kaldt til, for at afgøre hvad der var hvad - og det var ikke rart at få kategorien hunkat som killing, det betød som regel aflivning...
Hos Anker mødte vi af og til også Gunnar (træskomanden fra Gamby, som også var frisør). Hans datter snakkede jeg en del med.

Næste gård var Dyrendal. Her boede Carl Erik og Nanna. De havde 3 børn, Hanne, Søren og lillesøster (kan ikke huske navnet lige nu). Der kom vi meget som børn, også til festerne af og til - og omvendt.
Selv må jeg vel indrømme, at jeg havde et godt øje til Hanne, og måske en overgang også lidt omvendt, jeg var dog utrolig genert, hvilket hun vist godt vidste, så hun var ret drillesyg.
Nå tilbage til beskrivelsen. Staldene brændte i 1967, hvorefter de blev genopført. Det var også murermester Christian, der stod for det, ligesom med vores egen gård året efter.
For os børn var Dyrendal altid populært, at der ofte var fest i farvandet - ud over at drive gården naturligvis, men det var jo ikke altid vigtigst set med barneøjne...
Husker Søren gav mig et mindre chok, da vi var ude og cykle en gang. Lige ud for Nellerud faldt hans forhjul af, så han nærmest slog en kolbøtte... Han slap dog med skrammerne.

Næste gård på vejen er så Musbæk. Her boede Anne og Hans. Jeg har kun navnet på datteren Kirsten, som jeg af og til stadig møder her i Nørre Aaby, hvor hun er lærer på Realskolen.
Anna og Hans kom også i vores hjem, når der var sammenkomster. Jeg syntes altid de var sådan nogle rare mennesker, så jeg havde ingen betænkeligheder ved at tage ud til dem og plukke jordbær, sæsonen efter jeg plukkede hos Elsemarie og Jørgen (man skulle vel prøve nyt).
Selv midt i det vel ellers trælse arbejde med jordbærplukning, syntes jeg faktisk at kunne huske det som en sjov tid. Det var hyggeligt, vi fik tjent nogle penge og havde flere bekendte med i markerne. Det var nok også en anden tid, hvor man syntes det var sjovt at kunne tjene penge på den måde. Det var bedre aflønnet dengang end nu, hvis man sammenligner med prisudviklingen.
Vi var også hver formiddag inde i køkkenet og få et "formiddags-foder", som Anna havde tilberedt, ganske hyggeligt.

Vi må så retfærdigvis sige, at vi så forlader Nellerudgyden og i stedet drejer til højre ved Musbæk, det vil sige fortsætter af Ralgyden. For vi skal da absolut have Lybæk med.

Der fandt vi Benedichte og Jens Møller. Ja han blev aldrig kaldt andet end bare "Møller".
Deres to drenge hed Flemming og Poul Henning. Ligesom på de foregående gårde, så kom vi også en del her - og omvendt. Der blev også leget en del med sæbekassebil hos Flemming, og alt muligt andet, hvad der kunne eksperimenteres med.
Han fik engang en rigtig dampmaskine i fødselsdagsgave. Den var vældig fornem, og fungerede sandelig. Den var måske nok lidt klodset at bruge som motor i forbindelse med Lego eller Tekno legetøjet, men alt er jo muligt.

Tilbage til Nellerudgyden igen. Den slutter lige før Skrydsbjerg, og lige inden ligger "Skovlund". Her boede Petra og Peder i 40 år. Deres søn Emil gik også i Hindevad Skole, dog inden min skoletid, han var på alder med min mor, altså årgang 37.Der følger mere opdatering efterhånden, ikke mindst med den gode hjælp fra flere af de gode gamle Hindevad beboere, samt slægtsforskere og andre interesserede  🙂.

Nyeste kommentarer

31.10 | 09:36

Jeg har læst jeres indlæg de er fantastiske. Men hvad er der sket med de ...

30.07 | 17:24

Den leader Jeg også efter Mener den hedder jammer pg jag men Jeg kan i...

21.03 | 16:47

Marius Jensens kone hed Marie Andersine Klivager, datter af Anders ...

23.10 | 05:40

skønne knallert, bare man dog kunne købe en sådan